Eén van de recent zichtbaar geworden gevolgen van het goedgekeurde Dorps Ontwikkeling Plan (DOP) voor Ledeacker is de inrichting van een extra ruimte in het voormalige basisschoolgebouw.

Op donderdag 17 september 2020 werd er een klap op gegeven. De projecten die waren ingediend door Ledeacker voor het DOP werden goedgekeurd door initiatiefnemer gemeente Sint Anthonis. Hierdoor kwam er onder andere geld vrij voor het voormalige schoolgebouw. In de hal van het schoolgebouw is onlangs een nieuwe, te verhuren ruimte gecreëerd door Bouwbedrijf Baltussen.

Kwaliteit van leven

Voor Ledeacker is het belangrijk om te investeren in de kwaliteit van leven in het dorp. Zo is de afgelopen periode met succes ingezet op het behouden van het schoolgebouw met daarin ruimtes voor bedrijven. Bedrijven waar de inwoners van Ledeacker, maar ook de omliggende dorpen, baat bij hebben. Denk daarbij aan o.a. de naaistudio, de fysiotherapie en de pedicure.

Extra ruimte

Er is een plan om verder te gaan dan alleen het behouden van de huidige functie van de voormalige school. Dit kan door nu eenmalig te investeren in:

  • Het aflossen van de resterende schuld op het vastgoed.
  • De noodzakelijke investeringen doorvoeren die verplicht zijn voor de verhuurder.
  • Het inrichten van een extra ruimte om de verhuuropbrengsten te verhogen.

Fonds

Deze maatregelen zorgen ervoor dat de opbrengsten uit de verhuur van de oude school ingezet kunnen worden in een fonds voor Ledeacker. Het doel hiervan is dat met dit fonds Ledeacker zelfstandig kan investeren in diverse leefbaarheidsinitiatieven die door de Lekerse inwoners en verenigingen kunnen worden ingediend. Het bestuur van Stichting exploitatie voormalige basisschool Willem Christiaans wil dan ook eenieder die zich hiervoor heeft ingezet bedanken.

Bekijk hier alle foto’s.