Vrijdag 15 juli was het weer zover! Het jaarlijkse jeugdkamp voor alle Lekerse kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool. Bijna alle kinderen uit het Leker hadden zich aangemeld voor dit weekend. Wederom waren we welkom op ’t landgoed en camping van Linda en Jos. De tenten van de dorpsvereniging waren dit jaar de slaaplocatie voor de kinderen. Het thema van het kamp was magic!

Bekijk hier alle jeugdkamp foto’s »

Bijna alle kinderen uit het Leker hadden zich aangemeld voor het kamp. De tenten van de dorpsvereniging waren dit jaar de slaaplocatie voor de kinderen.

Om 18.00 uur stonden de kinderen met hun spullen en fiets enthousiast op het kampterrein. Uiteraard maakten we eerst onze slaapplekken in orde. Daarna begonnen we het kamp goed met een klein feestje: Daan van Asseldonk was deze dag jarig!
Daarna werden de kinderen in groepjes verdeeld en kregen we ondersteuning van een paar ouders. Met de tractor en een aanhanger werd iedereen naar het dorp gebracht om daar aan het grote ruilspel te beginnen. De kinderen kwamen met de gekste dingen terug op het terrein.
Langzaam begon het donker te worden: het kampvuur brandde lekker en we roosterden heerlijke marshmallows op het vuur. Daarna toch maar eens richting tent en slaapzak, maar het bleef nog lang onrustig op Hoenderstraat 11….

Zaterdag 16 juli was het alweer vroeg dag: het werd licht, de vogeltjes floten vrolijk hun lied en ook de kinderen waren er op tijd bij…
Na heerlijk te hebben ontbeten met popcorn, pakten we de fiets en fietsten we in groepen onder begeleiding naar de Radioplassen. Complimenten voor de kiendjes! Want voor sommigen was dit best een wereldreis.
Bij de Radioplassen bouwden we vlotten, zwommen we lekker, speelden we in het zand en aten we overheerlijke broodjes knakworst. En wat hadden we een geluk met het heerlijke weer.
Bij terugkomst op het kamp hadden we heerlijke frietjes met een snack, waarna het tijd was voor het avondprogramma: een heus optreden van Michel van Grinsven! Hij goochelde er op los en we zaten er gewoon met onze neus bovenop. Maar hoe hij het allemaal voor elkaar kreeg, geen idee! Ook aap Sjors mocht nog optreden samen met Michel.
Vervolgens traden ook nog onze eigen Lekerse magische grootheden op. Ware goochelaars in de dop, acrobaten, moppentappers, kunstenvertoners…, het hield maar niet op! Toch kwam ook aan deze avond een einde en gingen de lichtjes een beetje vroeger uit.

Op zondag 17 juli kwam na een redelijke nacht toch op tijd de groep in beweging. Want na een lekker ontbijt in het zonnetje kwam om 9.00 uur clowntje Loefie. Zij goochelde erop los, zong, toverde met ballonnen en schminkte de kinderen.
Daarnaast werd er in groepen heel hard gewerkt in de cupcake-cup. Eerst maakten de kinderen een ontwerp op papier waarna ze met alle spulletjes de cupcake echt maakten. Een echte jury bekeek de geweldige ontwerpen. Een zeer zware taak maar uiteindelijk kwam er een winnaar uit de bus: Micha Aben!
Om 12.00 uur kwam er dan toch een einde aan dit geweldige, magische weekend. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis.

Dank aan Linda en Jos, en aan alle ouders die geholpen hebben bij de activiteiten!
Tot volgend jaar!!
Eric, Jarno, Jeroen, Martin, Tamara, Suzan en Hanneke.