In het weekend van 16 tot en met 18 juli vond de jaarlijkse activiteit voor alle kinderen van groep 2 tot en met groep 7 plaats.
De activiteit ging vorig jaar helaas niet door vanwege de coronamaatregelen. Doordat nu de maatregelen wat versoepeld waren, heeft de commissie op korte termijn besloten deze kans te grijpen en een weekend voor de basisschooljeugd te organiseren.

16 juli

Op vrijdagavond om 18.30 uur verzamelden zich een dertigtal kinderen op de Hoenderstraat bij Jos en Linda van Dommelen. Twee jaar geleden mochten we ons kamp ook bij hen opslaan. Dit was zeer goed bevallen en we mochten nog eens terug komen.

De tenten stonden klaar en de kinderen zochten een plekje in de tent. Spannend!
Om 20.00 kwam er een busje het terrein oprijden. Marco Jansen…. hij bracht verschillende groepen naar een startpunt van waaraf zij te voet de tocht retour maakten naar ’t Leker met behulp van GPS . Zo’n 1,5 a 2 uur later was iedereen weer terug op de Hoenderstraat.
Daar brandde  het kampvuur en zoals inmiddels traditie is: lekkere marshmallows boven het vuur roosteren en dan lekker smikkelen maar.

17 juli

De nacht was zéééér kort voor zowel kiendjes als leiding. Om 5.00 uur werd het licht en vanaf 5.30 uur waren de kinderen alweer volop aan het spelen.
Zo rond de klok van 10.00 uur zouden we starten met een ruilspel: starten met een theezakje, aanbellen bij de Lekerse mensen om te vragen of ze dit theezakje wilden ruilen voor wat mooiers en zo zouden we aan de slag gaan.
Maar eerst een andere verrassing: het Brabants Buske van Omroep Brabant kwam op bezoek. Zij vonden onze activiteit zo gaaf dat ze even langskwamen. Dus er werd druk gefilmd en geïnterviewd. Ze gingen zelfs even mee het Leker in om te zien hoe het ruilspel precies werkte. Kijk de uitzending hier terug!
Superleuk!
We hebben geweldige dingen geruild in het Leker. We willen iedereen bedanken voor het ruilmateriaal.

Bij terugkomst aten we een lekker broodje knakworst waarna we door konden naar de volgende activiteit!
Een heuse buikschuifbaan was gemaakt en met lekker veel groene zeep en veel water werd er lekker gekliederd. Daarna werd er in groepjes van vijf gestreden in het weiland met lasergamen. Ons diner bestond  uiteraard uit heerlijke frietjes met een snack gebakken door de heren van de jeugdcommissie.

En toen op naar het feestje! Uitgedost in de mooiste kleding starten we de bingo met mooie prijzen en de avond werd afgesloten met een polonaise.
Moe maar voldaan gingen deze avond heel wat vroeger de oogjes dicht…. ook bij de leiding.

18 juli

Om 8.00 uur de volgende morgen was het nog zeer rustig op het terrein. Zwaar zo’n kampweekend, maar wel gaaf.
Na een lekker ontbijt met een broodje kroket, gingen de spulletjes in de tas en op met de aanhanger naar het scoutingterrein voor de laatste verrassing: klimmen op de klimwand! Een super afsluiting van ons kamp. Wat was het een supergaaf en gezellig weekend. We hebben samen genoten dat we weer op kamp mochten. Heerlijk weer en geweldige activiteiten! Op naar de volgende activiteit!