27 december 2023 – Elk jaar wordt er vanuit de gemeente Land van Cuijk gevraagd om input te geven voor wensen voor de openbare ruimte. Dit jaar hebben we samen met de kersverse Ledenraad van Dorpsvereniging ’t Leker onze wensen kenbaar gemaakt. Deze lijst is in november aangeboden aan de gemeente. De lijst wordt nu beoordeeld door de gemeente Land van Cuijk. Indien nodig kan de gemeenteraad voor grotere of duurdere projecten komend jaar extra budget vrijmaken. Bekijk hier de WIU-lijst die namens Ledeacker is ingediend.

Wensenlijst

WIU is de afkorting van ‘werk in uitvoering’. In de gemeente Land van Cuijk is een digitale overzichtskaart opgesteld van grotere projecten in de openbare ruimte die voor de komende jaren gepland staan. De overzichtskaart laat zien wat er in onze omgeving op de planning staat en wanneer de werkzaamheden zullen plaatsvinden. Ook is bij elk project te zien wie de contactpersoon van de gemeente is. 

Medio februari/maart verwachten we een reactie vanuit de gemeente. Zodra deze bekend is, zullen we deze natuurlijk delen. Heb je ook ideeën voor de openbare ruimte? Bespreek deze dan met jouw buurtvertegenwoordiger van de Ledenraad of met het bestuur van de dorpsvereniging.

Andere meldingen openbare ruimte

Wil je een melding maken over de openbare ruimte? Bijvoorbeeld over zwerfafval, losliggende straatstenen of gevaarlijk overhangende takken? Dan kun je terecht op via de gemeentewebsite.

Links: