Elk jaar in december organiseren ouders uit Sint Anthonis en Ledeacker van de leerlingen van basisschool Leander een kerstvoorstelling voor jong en oud. Dit jaar is er gekozen voor het sprookje van Hans Christian Andersen ‘De Sneeuwkoningin’. Deze voorstelling wordt uitgevoerd op woensdagavond 21 december 20:30 uur in MFC Oelbroeck. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

De Sneeuwkoningin: Schittering in gebroken glas

De Sneeuwkoningin is misschien niet het bekendste werk van Hans Christian Andersen. Velen zullen niet meer weten dan de titel. Het verhaal gaat over een magische spiegel die versplintert en waarvan de splinters terecht komen op aarde. Wanneer er een splinter in je oog komt, wordt je wereld koud en lelijk. Dat gebeurt ook met Kay. Kay wordt nors en heeft nergens meer zin in. Hij ontmoet de Sneeuwkoningin en ze ontvoert hem naar haar IJspaleis voorbij de poolcirkel. In het dorp wordt Kay vermist en vele dorpsgenoten besluiten hem te gaan zoeken. Ondertussen beleven ze allerlei avonturen. Als ze eindelijk in het paleis van de Sneeuwkoningin komt is Kay geenszins van plan om mee te gaan… Komt dit nog wel goed?

De Sneeuwkoningin is misschien wel de mooiste en leukste voorstelling uit de kersttraditie van basisschool Leander. Deze voorstelling wordt uitgevoerd op woensdagavond 21 december om 20:30 uur in de grote zaal van MFC Oelbroeck. De zaal is vanaf 20:00 geopend. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de volgende kerstmusical in 2023 wordt zeer gewaardeerd!

Op donderdag 22 december wordt vervolgens deze voorstelling gebracht onder schooltijd voor de leerlingen van BS Leander.