We ontvangen altijd met veel plezier onze gebruikers in ons mooie Dorpshuus, maar we zijn ons er ook van bewust dat ieders gezondheid nu voorop staat. Om de verspreiding van het virus terug te dringen wil de Rijksoverheid zo min mogelijk groepsvorming en reisbewegingen. Ons dorpshuis is klein maar fijn, maar met de huidige noodverordening en geldende maatregelen kunnen de reguliere activiteiten in ons Dorpshuus niet (naar behoren) plaatsvinden. Ook mogen we geen koffie, fris of andere consumpties verstrekken. Hierdoor hebben we als bestuur besloten de deuren van het Dorpshuis tijdelijk te sluiten. Hiermee stellen we wellicht niet iedereen tevreden, maar we doen wel het maximale om Corona terug te dringen.

Uitzondering jeugdgroepen
We hebben overleg gehad met de gemeente Sint Anthonis. Voor jeugdgroepen tot 13 jaar geldt er een uitzondering. We gaan alleen voor deze groep een uitzondering maken. Dan moet je denken aan dansgroepen of jeugdtoneelactiviteiten. Uiteraard geldt voor deze groep: ontsmet je handen bij binnenkomst met hygiëne-gel, hou 1,5 meter afstand en blijf thuis bij griep- of verkoudheidsklachten. Ouders die de kinderen voor een activiteit komen brengen of halen: zet de kinderen af voor de deur en blijf zelf buiten wachten.

Voor alle andere groepen of verenigingen blijft het Dorpshuus dicht. Dit doen we niet om elkaar te pesten, maar voor elkaars gezondheid.

Duur maatregelen
Deze maatregelen gelden sowieso tot 10 november 2020. Daarna moeten we afwachten wat de regering gaat beslissen.

Impact
We beseffen heel goed dat dit alles grote invloed heeft op ieders sociale leven. Iedereen werkt al zoveel mogelijk thuis. Bezoek bij familie of vrienden is al beperkt. Grote festiviteiten zoals carnaval en kermis gaan of gingen niet door. Even naar het Dorpshuus voor een verenigingsavondje of een vergadering zit er nu ook even niet in. Gezellig een biljartje of kaartje leggen kan ook niet. We hebben weinig keus en vertrouwen erop dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de maatregelen houdt.

Bijzondere tijd
We hopen net zoals iedereen dat deze maatregelen slechts tijdelijk zijn. Let ondertussen extra goed op elkaar en blijf gezond: dan hopen we iedereen straks weer met betere tijden in het Dorpshuus te ontvangen!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Dorpsvereniging ’t Leker.