Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni vond het Lekerse jeugdkamp 2024 plaats.

Op vrijdagavond half 7 werden de kinderen naar de Hoenderstraat gebracht, waar de bedjes werden klaargemaakt. Even een potje voetbal en wat spelen, waarna alle kinderen verzameld waren.

De kinderen werden in vier groepen gedeeld. Samen met hun teamleider bedachten ze een naam en maakten vervolgens een teamvlag.

Daarna werd het spel water-vuur-spons gespeeld, evenals het tijgerspel, een woordzoeker en het witte-sokkenspel. Eén van de teamleden kreeg witte sokken en die moest worden gedragen door de anderen over een parcours. Het was een dolle en creatieve boel, waarbij een drinkpauze broodnodig was. Rond 10 uur werd het eerste groepje weggebracht voor de dropping. De kinderen werden ergens afgezet en via aanwijzingen op foto’s kon iedereen de weg weer terugvinden naar de kamplocatie. Het kampvuur ging aan en de marshmallows konden worden gebakken.

Sommigen besloten om kwart over 12 te gaan slapen. Rond 1 uur was de ‘jongerentent’ in diepe rust. De oudere kinderen deden nog een potje weerwolven en gingen daarna ook naar bed. Rond 2 uur ’s nachts was het helemaal stil.

Wakker om 5.15 uur

Zaterdag om kwart over 5 werden de eerste kinderen alweer wakker en niet veel later waren de meesten alweer in touw. Al om half 7 werd het ontbijt klaargemaakt. Na het ontbijt gingen de kinderen lekker spelen of knutselen. Een aantal van hen kon urenlang spelen met een stapel blaadjes.
Rond kwart over 9 kwamen er vier moeders die ons die dag gingen helpen. Met 10 auto’s gingen we naar het openluchtmuseum De Locht in Melderslo. Als eerste werd daar een groepsfoto gemaakt. Vervolgens gingen de groepjes onder begeleiding van twee ouders een speurtocht doen in het museum en ontdekten zo allerlei leuke weetjes. De smid was aan het werk en de imker vertelde over z’n bijen. Een juf vertelde hoe het vroeger in de klas ging en een wasjuffrouw liet zien hoe je vroeger de was moest doen. De kinderen mochten dit ook proberen, en nu kunnen ze allemaal voortaan thuis ook de was doen…. Ook kaarsenmaken en schrijven met inkt en veer waren leuke activiteiten in het museum. Het was een mooi leerzaam bezoek, met tussendoor fruit, ranja en water, en als lunch een lekkere boterham of een plak peperkoek.

Onweer

Rond half 4 waren we weer terug in Ledeacker. Een aantal kinderen ging lekker liggen, spelen, voetballen of knutselen. De pizza-oven werd aangestoken en iedereen kon een eigen pizza samenstellen met de lekkerste ingrediënten. Dat ging er bij de meesten wel in.

Helaas werd het donkerder en donkerder en begon het te onweren. Daarop werd besloten de tenten dicht te maken en naar het dorpshuis te gaan. Helaas kwam er nog veel meer regen aan met kans op onweer zodat we besloten het kamp vroegtijdig te beëindigen. De ouders haalden om half 10 de slaapspullen op terwijl de kinderen ondertussen een film keken. Om 10 uur werden de kinderen opgehaald tot besluit van het kamp.

Dank aan de commissieleden en aan iedereen die geholpen heeft bij de activiteiten!
Tot volgend jaar!! Dan is het kamp op 27, 28 en 29 juni 2025.